Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

25002 Αναγνωστόπουλος Γιάννης

25002 Αναγνωστόπουλος Γιάννης
Aν και το 2015 ήταν μία κακή μελισσοκομική χρονιά τα μελισσάκια μας κατάφερεν και συνέλεξαν μια πολύ μικρή ποσότητα μελιού Ελάτης Βανίλια. Τα μελίσσια μας τα μεταφέρουμε στο Ελατοδάσος του Μαινάλου όπου και συλλέγουν ένα μοναδικό μέλι και στην εμφάνιση, με χρώμα καραμέλας που διασχίζουν μαργαριταρένιες ανταύγειες, και στη γεύση, που θυμίζει πραγματικά τη βανίλια και τα γλυκά καρυκεύματα. Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό (14%-15%) και μία σχεδόν κρεμώδη ρευστότητα.

Χαρακτηριστικά

  • Είδος: Βιολογικό Μέλι Ελάτης-Βανίλια
  • Προέλευση: Βυτίνα Αρκαδίας, Πελοπόννησος
  • Περίοδος Συλλογής: Μάιος - Ιούλιος
  • Χρώμα: Καραμέλας με Μαργαριταρένιες Ανταύγειες
  • Άρωμα: Ελαφρύ
  • Γεύση: Λίγο Γλυκό
Το μέλι Ελάτης-Βανίλια  δεν κρυσταλλώνει, και διατηρείται σε δροσερό, σκοτεινό και άοσμο χώρο.


Ο μελισσώνας μου είναι εγκατεστημένος στην περιοχή των Καλαβρύτων όπου είναι ανθισμένα πληθώρα άγριων λουλουδιών οπού αν ήμαστε τυχαιροι θα τρυγήσουμε ένα μοναδικό μέλι όλο αρώματα . Τα μεταφέρω τον μήνα Μάιο στο Ελατοδάσος της Βυτίνας όπου και τρυγούμε το μοναδικό μέλι ΠΟΠ Έλατο Βανίλια.

Μετά τον τρύγο μεταφέρονται ξανά στα Καλάβρυτα όπου ενδυναμόνοντε για να μεταφερθούν στους Ερεικόνες του Ερυμάνθου ή στα Πευκοδάση της Ευβοίας. 

~Την μελισσοκομία την  ξεκίνησα σαν χόμπι στο σπίτι  μου με σκοπό να βγάζω το μέλι για το σπίτι μου.  Με κέρδισε και με τα χρόνια κατάφερα να τα πολλαπλασιάσω σεβόμενος το περιβάλλον και παράλληλα εκτιμώντας την μεγαλύτερη προσφορά της μέλισσας που λέγετε επικονίαση.~





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου